Bănci și Asigurări

Prime triple la Grawe

15.04.2003, 00:00 17

In primele trei luni ale acestui an, primele subscrise la societatea de asigurari de viata Grawe au insumat 20,5 miliarde de lei, respectiv 44% din nivelul inregistrat in tot anul trecut.
La sfarsitul lui 2002, veniturile din prime brute subscrise insumau aproape 46 mld. lei, la un nivel de daune platite de 370 milioane. Numarul contractelor se ridica la 14.980. La acestea s-au adaugat in primele trei luni ale acestui an 3.732 de noi contracte. Vanzarile Grawe se bazeaza pe colaborarea cu cinci firme de brokeraj.
Grawe si-a majorat recent capitalul social la 36 miliarde de lei, participatia concernului austriac Grazer Wechselseitige Versicherung crescand la 99,88%.
Dupa doi ani si jumatate de la infiintare, Grawe Romania se afla pe locul 13 in clasamentul sociatatilor de asigurari de viata. Obiectivele companiei pentru 2003 vizeaza cresterea volumului de prime cu cel putin 80%, precum si majorarea investitiilor. Acestea se vor indrepta in continuare spre imobile cu arhitectura clasica. Plasamentele imobiliare au reprezentat anul trecut 54,4% din investitiile totale de 74,2 miliarde de lei.
In perioada urmatoare Grawe intentioneaza sa lanseze noi produse de asigurari de viata si accident, atat in lei cat si un euro. Portofoliul societatii se bazeaza pe produse cu costuri cat mai scazute, respectiv asigurari clasice de viata, fara risc investitional din partea clientului. razvan.voican@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO