Bănci și Asigurări

Presedintele SIF Banat-Crisana, propus pentru CA al BRD

10.04.2007, 18:24 18

Patru societati de investitii financiare (SIF) care detin actiuni la BRD-Groupe Societe Generale l-au propus ca membru in Consiliul de Administratie (CA) al bancii pe presedintele SIF Banat-Crisana, Ioan Cuzman, subiectul urmand sa fie discutat in Adunarea Actionarilor din 18 aprilie.
Ordinea de zi a AGA a fost completata cu propunerea SIF Oltenia, SIF Moldova, SIF Banat-Crisana si SIF Transilvania, care controleaza cumulat 19,97% din capitalul bancii.
La BRD are actiuni si cea de-a cincea SIF, Muntenia. Sorin Marian Coclitu, membru al Consiliului Reprezentantilor Actionarilor SIF Muntenia, este administrator la BRD. Banca a anuntat, anterior, ca sapte din cei 11 membri ai CA au fost propusi pentru a fi realesi in functie. Astfel, actionarii vor discuta alegerea, prin reinnoirea mandatelor, in cazul lui Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Didier Alix, Jean-Louis Mattei, Bogdan Baltazar, Ioan Niculescu si Anne Fossemalle. Din CA mai fac parte Patrick Gelin, presedinte director general al BRD, Aurelian Dochia, Dumitru Popescu si Sorin Marian Coclitu.
Tot la Adunarea Generala din 18 aprilie, actionarii vor aproba situatiile financiare ale bancii, bugetul de venituri si cheltuieli si programul de activitate aferente acestui an si dividendele pentru 2006, vor alege auditorul financiar pentru 2007 si vor discuta lansarea de obligatiuni de pana la 500 de milioane de euro sau echivalent in lei, in perioada 2007-2008.
BRD are in vedere pentru acest an investitii de 65-70 mil. euro, in jurul nivelului de 67 mil. euro inregistrat anul trecut, potrivit bugetului propus pentru acest an, care va fi discutat tot in AGA. Potrivit datelor bancii, suma de 65-70 mil. euro se refera la BRD impreuna cu BRD Finance, BRD Sogelease si BRD Securities. Pentru acest an, BRD are in vedere majorarea portofoliului de credite cu 35%, fata de soldul inregistrat in decembrie 2006, de 18,71 mld. lei. Avansul va fi inferior celui de anul trecut, de 79%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO