Bănci și Asigurări

Premierul mulţumeşte guvernatorului BNR pentru stabilitatea cursului: Domnule guvernator, vă mulţumim foarte mult pentru modul în care aţi reuşit să instrumentalizaţi menţinerea cursului leului la un nivel care ne-a asigurat stabilitate financiară”

Premierul mulţumeşte guvernatorului BNR pentru...

Autor: Mircea Nica

03.05.2023, 12:47 915

Nicolae Ciucă, premierul României, i-a mulţumit guvernatorului BNR, Mugur Isărescu pentru stabilitatea cursului în cadrul Conferinţei România în OCDE: spre clubul bunelor practici economice internaţionale.

“Statutul de membru este un indicator puternic de încredere pentru ivnestitorii interni şi internaţionali, cu efecte pozitive în ceea ce priveşte atragerea de investiţii directe, cât şi raportat la încrederea pieţelor internaţionale în stabilitatea economică şi a cursului de schimb, aspect reflectat în rating-ul de ţară. Aici fac o paranteză. Investiţiile străine directe anul trecut au atins cifra de aproximativ 11 mld. euro. Domnule guvernator, vă mulţumim foarte mult pentru modul în care aţI reuşit să instrumentalizaţi menţinerea cursului leului la un nivel care ne-a asigurat stabilitate financiară şi cred că este important să recunoaştem că în tot acest proces din 2021 încoace a existat o coordonare şi colaborare foarte bună între guvernul României şi BNR”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul a mai menţionat că îmbunătăţirea indicatorilor macroeconomici, a disciplinei financiare, precum şi transformarea modelului economic actual prin promovarea activităţilor cu înalt grad de încorporare tehnologică şi valoare adăugată medie spre mare sunt câteva dintre beneficiile asociate procesului de aderare la OCDE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO