Bănci și Asigurări

Premieră pe piaţa locală: Alpha Bank adaugă în portofoliu opţiunea de tokenizare a cardurilor pentru comercianţi şi integratori online, o soluţie prin care datele cardului sunt criptate, pentru a face plăţile mai sigure

Premieră pe piaţa locală: Alpha Bank adaugă în...

Autor: Cristina Bellu

14.12.2022, 16:10 1019

Alpha Bank lansează în premieră pe piaţa din România funcţionalitatea de tokenizare a cardurilor, integrată în sistemele schemelor de carduri (Mastercard MDES, VISA VTS).

Faţă de alte soluţii de tokenizare, soluţia integrată în platforma eCommerce Alpha Bank îmbunătăţeşte securitatea tranzacţiilor prin înlocuirea datelor sensibile ale cardului cu un token EMVCo, potrivit informaţiilor transmise miercuri de reprezentanţii instituţiei financiare.

“Noua funcţionalitate dezvoltată în parteneriat cu procesatorul local Romcard oferă o experienţă eCommerce îmbunătăţită comercianţilor din mediul online, în special pentru cei care utilizează un serviciu de plată recurent (de exemplu facturi, abonamente, etc) şi în acelaşi timp şi pentru posesorii de carduri care nu mai au grija actualizării datelor de card la fiecare comerciant”, explică Viorel Vasile, Director Unitatea Carduri, Alpha Bank Romania.

Alpha Bank va permite comercianţilor şi integratorilor de plăţi să actualizeze instant cardurile clienţilor, înrolate la nivel de cont, atunci când acestea sunt reînnoite. Astfel, procesul de plată este simplificat, iar impactul în optimizarea ratelor de aprobare a tranzacţiilor este imediat.

În plus, opţiunea permite captarea vizualului cardului pentru a facilita identificarea rapidă din partea deţinătorului, mai ales când deţine mai multe carduri înrolate în contul oferit de comerciant.

„În ultimii ani, tot mai mulţi consumatori aleg să îşi salveze datele cardului în contul de client al comercianţilor pentru a uşura procesul de plată în cazul cumpărăturilor online”, adaugă Radu Ionescu, Director Product Management, Mastercard.

Elena Oprea, Director Acquiring and Acceptance Visa pentru România, Bulgaria, Croaţia şi Slovenia, consideră că tehnologia de tokenizare este esenţială pentru protejarea informaţiilor de bază ale contului în faţa tentativelor de fraudă.

“Visa a dublat numărul de tokenuri emise într-un singur an la nivel global, care a atins borna de 4 miliarde, depăşindu-l pe cel al cardurilor Visa în circulaţie la nivel global. Creşterea remarcabilă a plăţilor prin token întăreşte ideea că viitorul banilor este cu adevărat digital”, concluzionează Elena Oprea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO