Bănci și Asigurări

Preluarea Sara Merkur a impulsionat afacerile Grawe

07.11.2005, 17:57 102

Compania de asigurari Grawe Romania a inregistrat, in primele noua luni ale anului, subscrieri de aproape 6 milioane de euro (peste 21,5 milioane de lei), in crestere cu 78% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Reprezentantii companiei spun ca aceasta crestere se datoreaza colaborarii cu brokeri de asigurare, dar si dezvoltarii unei forte de vanzare proprii. La sfarsitul primului semestru al anului, asiguratorul dispunea de o retea de 17 agentii si 400 de consultanti financiari.

In septembrie, Grawe a preluat portofoliul de clienti ai Sara Merkur, societate pe care a cumparat-o la inceputul acestui an. Acest portofoliu este format din 60.000 de contracte, dintre care 55.000 sunt polite de asigurare mixta de viata cu capitalizare (pentru care beneficiarul politei primeste, in cazul in care traieste, o suma asigurata la sfarsitul perioadei, plus participarea la profit), iar restul sunt polite de asigurare de accidente.

Cea mai mare parte a afacerilor Grawe este generata de politele de asigurare mixta de viata cu capitalizare si acoperire suplimentara pentru accident. In primele noua luni ale anului, asiguratorul a platit indemnizatii de peste 38.000 de euro (140.000 de lei), aferente politelor de asigurare de viata cu capitalizare.

Compania a incheiat primele trei trimestre cu un profit de 734.000 de euro (aproape 2,7 milioane de lei), in crestere cu 80% in euro fata de perioada similara a anului trecut.

Incepand cu aceasta saptamana, Grawe si-a completat portofoliul cu un produs similar unei polite de asigurare de sanatate si unul de asigurare de accident. Produsele pot fi cumparate atat individual, cat si de grupuri de persoane.

Asigurarea similara celei de sanatate oferita de Grawe se bazeaza pe indemnizatii acordate clientilor, si nu pe parteneriate cu furnizori privati de servicii medicale. "Nu am lansat asigurari private de sanatate deoarece nu am avut infrastructura necesara. Daca se dezvolta bine piata, loc pentru noi intrari este", a explicat Adina Mandoiu, coordonator PR al companiei.

Polita de asigurare de sanatate acopera cheltuielile legate de spitalizari ca urmare a imbolnavirii, accidentelor, maternitate si nastere. Aceste cheltuieli sunt decontate direct asiguratului sub forma unor indemnizatii zilnice, care variaza intre 10 si 300 de lei noi. Prima de asigurare se stabileste in functie de indemnizatia zilnica pe care o alege clientul, varsta, sex si durata asigurarii, care poate fi intre 1 si 10 ani.

De asemenea, Grawe a lansat doua programe de asigurare de accident, destinate persoanelor fizice si grupurilor. Polita de asigurare acopera riscul de deces, invaliditate permanenta si spitalizare, toate cauzate de accidente. In cazul politelor incheiate individual, la riscurile asigurate se adauga incapacitatea temporara de munca determinata de un accident.

Grawe are un capital social de aproape 7 mil. euro si este controlata in proportie de 99,98% de compania Grazer Wechselseitige Versicherung.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO