Bănci și Asigurări

Cine va prelua conducerea JPMorgan Chase, cea mai puternică bancă din SUA, după plecarea lui Jamie Dimon? Cel mai influent CEO şi-a remaniat echipa de conducere şi a consolidat unele dintre activităţile băncii, pregătind potenţiali candidaţi care ar putea eventual să-i ia locul

Cine va prelua conducerea JPMorgan Chase, cea mai...

Autor: Ştefan Stan

26.01.2024, 11:26 514

Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, şi-a remaniat echipa de conducere şi a consolidat unele dintre activităţile băncii, pregătind potenţiali candidaţi care ar putea eventual să-i ia locul, scrie FT. 

Schimbările la nivelul conducerii le conferă noi responsabilităţi lui Jennifer Piepszak, Marianne Lake şi Troy Rohrbaugh, care se numără printre principalii candidaţi interni la succesiunea lui Dimon la JPMorgan, pe care acesta o conduce din 2005.

JPMorgan, cea mai mare bancă americană după active, a declarat joi că Piepszak şi Rohrbaugh vor prelua funcţia de co-şefi ai unei divizii extinse de bănci comerciale şi de investiţii. Aceştia îl înlocuiesc pe Daniel Pinto, principalul adjunct al lui Dimon, care va rămâne preşedinte şi director de operaţiuni al băncii.

Piepszak a fost anterior codirector al diviziei de consum a JPMorgan, alături de Lake. Lake va deveni acum singurul şef al diviziei.

"JPMorgan Chase este astăzi mai puternică decât a fost vreodată, iar acest lucru se datorează sutelor de mii de angajaţi şi echipei noastre superbe de conducere", a declarat Dimon într-o declaraţie în care a anunţat schimbările.

Dimon, în vârstă de 67 de ani, este cel mai longeviv director general dintre cele mai mari bănci americane. Cât timp va mai continua să conducă banca este un subiect de speculaţii regulate pe Wall Street. În 2021, consiliul de administraţie al JPMorgan i-a acordat lui Dimon un bonus de retenţie care îl va lega de bancă cel puţin până la jumătatea anului 2026. 

JPMorgan Chase i-a acordat lui Jamie Dimon 36 de milioane de dolari pentru remuneraţia sa din 2023, o creştere de aproximativ 4%, a dezvăluit joi banca, scrie WSJ.

Salariul său din 2023 include un salariu de 1,5 milioane de dolari şi un bonus în numerar de 5 milioane de dolari. Cea mai mare parte a salariului său este sub formă de unităţi de acţiuni restricţionate care nu pot fi încasate timp de mai mulţi ani şi care depind de performanţa băncii.

Salariul său a crescut faţă de anul precedent, când a fost plătit cu 34,5 milioane de dolari.

Banca şi-a anunţat săptămâna trecută cele mai recente rezultate financiare, raportând cele mai mari profituri anuale din istorie, de 50 de miliarde de dolari. Rezistenţa economiei americane a propulsat anul trecut câştigurile JPMorgan şi ale altor bănci americane de top.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO