Bănci și Asigurări

Prăbuşirea lirei turceşti a lovit UniCredit din plin: Banca italiană a ratat cu mult estimările de profit şi a încasat o lovitură de 846 mil. euro în Turcia

Prăbuşirea lirei turceşti a lovit UniCredit din plin:...
08.11.2018, 11:10 15048

UniCredit ratează estimările de profit, după ce a încasat o lovitură de 846 de milioane de euro din cauza băncii turceşti Yapi Kredi, şi a început să crească provizioanele înaintea obţinerii unei înţelegeri de sancţiuni cu Statele Unite, scrie Financial Times.

Anunţul, care subliniază din nou creşterea rapidă a volatilităţii în sectorul bancar european, vine alături de prezentarea rezultatelor băncii pe T3. UniCredit a raportat un profit net de 29 de milioane de euro, mult sub aşteptările de 907 mil. euro. 

Jean-Pierre Musteir, CEO UniCredit, a spus că ”banca a livrat rezultate sub aşteptări, într-un mediu macroeconomic extrem de dificil”. Lovitura din Turcia vine pe fondul scăderii abrupte a lirei turceşti, care a afectat valoarea participaţiei indirecte de 41% a UniCredit în Yapi. 

Profitul operaţional al UniCredit Group pe activităţile de bază a crescut în T3 cu 21,9%, la 1,8 miliarde de dolari. Mustier a spus că pe lângă problemele cu operaţiunile turceşti şi provizioanele pentru sancţiunile care urmează din partea SUA, banca de asemenea ia măsuri pentru a-şi creşte rezervele de capital. ”Implementăm o serie de măsuri pentru a ne proteja poziţia de capital, inclusiv renunţarea la o serie de active precum cele din real-estate”, a spus Mustier. 

Acţiunile UniCredit au scăzut cu 1,68% joi dimineaţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO