Bănci și Asigurări

Ce pot face deponenţii care au făcut depozite la bănci cu dobândă mică, de 1-2%, când dobânzile vor creşte? OTP Bank: Pentru a beneficia de noile dobânzi mai mari, clienţii pot să constituie depozite noi sau să reînnoiască pe noua dobândă atunci când depozitele în lei existente ajung la maturitate

Ce pot face deponenţii care au făcut depozite la bănci...

Autor: Mircea Nica

18.03.2022, 00:05 2895

♦ În cazul OTP Bank, dobânzile la depozitele la termen pentru populaţie cu scadenţa la 3 luni, 6 luni şi 12 luni, ajung la 2,5%, 3% şi, respectiv, 3,5% dacă depozitele sunt constituite prin platforma online ♦ Dacă clienţii doresc să facă un depozit la ghişeu, nivelul dobânzilor este mai mic cu 0,20 puncte procentuale pe fiecare scadenţă.

Dobânzile la depozite sunt în continuare la niveluri destul de mici, plaja fiind de la sub 1%, până la 4%, pe scadenţa de 12 luni, în funcţie de ofertele băncilor, dar apare întrebarea ce pot face deponenţii persoane fizice care au deja depozite la un anumit nivel al dobânzii dacă între timp băncile mă­resc dobânzile la depozite.

„Pentru a bene­ficia de noile do­bânzi, clienţii pot să constituie depo­zite noi sau să reîn­noiască pe noua dobândă atunci când depo­zitele exis­tente ajung la matu­ritate“, au explicat re­prezentanţii OTP Bank la solicitarea Ziarului Financiar.

De exemplu, dacă o persoană constituie un depozit pe o scadenţă de 12 luni, la o dobândă în jurul nivelului de 1%, iar peste trei luni banca respec­tivă majorează dobânda la depozite la 3% pe 12 luni, pentru a putea beneficia de noua dobândă persoana trebuie să îşi lichideze depo­zitul curent şi să consti­tuie un nou depozit la noua dobândă. În acest caz, dobânda acumulată se pierde în mo­men­tul în care depozitul este lichidat înainte de termen, în exem­plul acesta fiind vorba de 12 luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO