Bănci și Asigurări

Polita CASCO cu tractare gratuita si masina la schimb

11.04.2006, 00:00 80

Compania de asigurare Asitrans Bucuresti a anuntat ieri lansarea unei noi polite de asigurare facultativa auto (CASCO), care include tractarea gratuita a masinii avariate si optiunea unei masini la schimb pentru perioada repararii daunelor.

"In momentul de fata, suntem singura companie de pe piata care ofera o astfel de solutie ca produs retail, disponibil tuturor clientilor", a declarat Bogdan Stan, directorul general al Asitrans.

Serviciul de tractare gratuita a masinii este disponibil non-stop, spun oficialii companiei, datorita contractului incheiat de Asitrans cu Dacia Asistenta.

De exemplu, in cazul unui automobil Logan, prima de asigurare pentru aceasta noua polita variaza intre 22 si 26 de euro pe luna, incluzand si facilitatea masinii la schimb. Toate avantajele noii polite CASCO sunt valabile si pentru vechii asigurati CASCO ai companiei. Optiunea masinii la schimb este disponibila titularilor de polite CASCO pentru o prima suplimentara de 40 de euro pe an, in schimbul careia asiguratul poate utiliza timp de o saptamana un automobil oferit de unul dintre partenerii locali ai Asitrans.

"Pentru optiunea masinii la schimb lucram cu o retea de furnizori auto, pentru ca nu am gasit un singur partener care sa aiba acoperire nationala", spune Stan. Anul trecut, politele CASCO au reprezentat sub 10% din afacerile Asitrans, dar oficialii companiei au declarat ca spera ca noul produs sa creasca aceasta pondere. Compania de asigurari si-a propus pentru acest an un volum de prime brute subscrise de cel putin 45 milioane de lei (12,6 mil. euro), in crestere cu 65% fata de 2005.

In 2005, asiguratorul a inregistrat prime brute subscrise de 7,6 milioane de euro si a obtinut un profit de 55.000 de euro. Directorul general a anuntat ca Asitrans a operat o majorare de capital de 1,1 mil. euro (pana la 3,4 mil. euro), pentru a se alinia la cerintele de lichiditate ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO