Bănci și Asigurări

Plafonarea tarifelor RCA poate fi prelungită în 2024. Acum, ce motiv mai există pentru prelungirea plafonării, în condiţiile în care limitarea tarifelor nu poate duce decât la o creştere şi mai abruptă a preţurilor după expirarea acesteia?

Plafonarea tarifelor RCA poate fi prelungită în 2024....
20.12.2023, 00:05 185

Anul viitor ar putea începe cu o nouă prelungire a îngheţării tarifelor RCA pentru asigurătorii care activează pe acest segment, potrivit unor surse ZF. Acest lucru poate însemna o veste bună pentru şoferi, că nu vor avea de a face cu preţuri mai mari după expirarea plafonării. Pe de altă parte asigurătorii şi brokerii consideră că această prelungire ar putea afecta piaţa RCA, concurenţa, ba chiar poate duce la o restrângere a jucătorilor.

Surse din piaţă au spus pentru ZF că motivul pentru care forma de plafonare a tarifelor RCA ar fi încă pe masă este pentru a asigura stabilitatea pieţei RCA. În acelaşi timp, perioada ar putea fi extinsă până când se va considera că piaţa este „stabilă“, iar mediul limitat în care vor activa asigurătorii, dacă se prelungeşte această îngheţare a tarifelor RCA poate crea premisele ca unii asigurători care practică RCA să se gândească la ieşirea de pe acest segment. Ce înseamnă o piaţă RCA stabilă dacă o dată la câţiva ani liderii acestui segment se prăbuşesc unul după altul?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO