Bănci și Asigurări

Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 14% la 9 luni, la 53.600 de autovehicule

Piaţa de leasing operaţional a crescut cu 14% la 9...

Autor: Raluca Ghinea

05.11.2015, 11:37 241

Numărul de vehicule înmatriculate de societăţile de leasing operaţional reprezintă 17% din totalul înmatriculărilor noi, pondere în creştere cu două puncte procentuale faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Piaţa leasingului operaţional şi-a continuat creşterea constantă, atât în volum, cât şi în calitatea şi complexitatea soluţiilor oferite clienţilor. Ponderea de 17% din totalul înmatriculărilor de vehicule noi este totodată şi semnalul apropierii de realităţile ţărilor cu o experienţă mai bogată în leasingul operaţional, cu toate că potenţialul pieţei românesti este încă departe de a fi atins", a declarat într-un comunicat Dan Boiangiu, vicepreşedintele Asociaţiei Societăţilor de Leasing Operaţional.

Conform datelor organizaţiei, primele cinci companii de profil sunt LeasePlan România, ALD Automotive, Porsche Mobility, Arval Service Lease România şi RCI Finanţare Romania.

"Totodată, având în vedere rezultatele după primele trei trimestre, considerăm estimarea iniţială de 55.000 de autovehicule administrate în leasing operaţional, la sfârşitul anului 2015, ca fiind realistă", a afirmat preşedintele ASLO, Bogdan Apahidean.

În structura portofoliului asociaţiei, se observă o creştere a preferinţei clienţilor pentru serviciile complete de leasing operaţional, cu finanţare şi management de flote, având o cotă de 70%, urmate de management de flote (21%), restul reprezentând leasing operaţional fără servicii de administrare.

Dintre serviciile asociate administrării de flote, cele mai solicitate sunt: servicii de întreţinere şi reparaţii, asigurări (RCA şi CASCO), asistenţă rutieră şi maşină de înlocuire în cazul imobilizării autovehiculului contractat.

Membrii asociaţiei reprezintă 98% din totalul pieţei de profil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO