Bănci și Asigurări

Peter Demmer ii preda stafeta lui Kurt Leitner la sefia Grupului Financiar Porsche

09.05.2007, 16:50 44

Kurt Leitner a preluat functia de Chief Executive Officer (CEO) in cadrul Grupului Financiar Porsche Romania, inlocuindu-l pe Peter Demmer, care si-a incheiat mandatul la inceputul lunii mai.
Leitner, 40 de ani, are o experienta de 19 ani in cadrul grupului Porsche, ocupand diferite pozitii in cadrul mai multor departamente ale grupului, cum ar fi Porsche Informatik si Skoda Austria. Noul director executiv al Grupului Financiar Posrche Romania a venit in Romania in urma cu trei ani, dupa ce anterior ocupase pozitia de director al Grupului Financiar Porsche Serbia &Muntenegru.
"Principalul nostru scop este sa crestem vanzarile de automobile ale grupului Porsche si sa oferim mobilitate pentru un numar cat mai mare de oameni", a explicat Leitner. Rolul sau va fi axat pe sprijinirea retelei de dealeri pentru marcile Volskwagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche prin oferirea de produse financiare.
Grupul financiar, prezent pe piata romaneasca din anul 1999 pentru finantarea autoturismelor comercializate de catre importatorul Porsche Romania, cuprinde o banca - Porsche Bank, o companie de leasing - Porsche Leasing, o firma de administrare a flotelor auto - Porsche Mobility si o societate de brokeraj in asigurari - Porsche Broker de Asigurare. Grupul a inregistrat anul trecut un profit de 33,3 milioane lei (9,5 mil. euro), in crestere cu 52% fata de nivelul inregistrat in 2005.
Compania de leasing a grupului Porsche a realizat un profit de 29 mil. lei (8,23 mil. euro) la o cifra de afaceri de 176,7 mil. lei (50 mil. euro). Porsche Leasing a inregistrat active totale de 1,3 mld. euro, in crestere cu 24%, finantarea masinilor Grupului Volkswagen (VW, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Lamborghini si Bentley) prin leasing financiar fiind principalul produs al companiei pe piata locala.
Porsche Bank, singurul jucator de pe piata bancara romaneasca specializat pe finantari auto, a inregistrat in 2006 active de 199,5 mil. lei (56,6 mil. euro), cu 44% mai mult decat in anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO