Bănci și Asigurări

Patriciu: Euro e ţinut în mod fals de BNR, iar firmele cumpără materia primă în dolari

Patriciu: Euro e ţinut în mod fals de BNR, iar firmele cumpără materia primă în dolari
05.10.2010, 15:20 23

Omul de afaceri Dinu Patriciu consideră că euro este o monedăfalsă şi extrem de volatilă, ţinută în mod artificial la valoareadin prezent de către Banca Naţională a României, iar oamenii deafaceri cumpără materia primă în dolari, informează Mediafax Business.

"Faptul că Banca Naţională ţine în mod fals cursul e greşit.Estimez la mai mult de 4,7-4,8 lei cursul de schimb pentru uneuro", a răspuns Patriciu, întrebat dacă menţine o estimare a samai veche că euro va ajunge la 4,7 lei la sfârşitul anului.

El a adăugat că euro este o monedă falsă şi extrem de volatilă,pe care nu te poţi baza.

"Nu se cumpără nimic în euro. Toate materiile prime le cumpărămîn dolari", a mai spus omul de afaceri.

Guvernatorul băncii centrale, Mugur Isărescu, a declarat marţică Banca Naţională a României a cumpărat euro de pe piaţa valutarăîn primul trimestru şi a vândut valută în lunile următoare,operaţiuni prin care a urmărit inclusiv gestionarea lichidităţiidin piaţa interbancară.

El a precizat că BNR nu a cheltuit 11 miliarde de euro în prinvânzarea de valută în piaţă în ultimii ani, aşa cum rezultă dinunele analize, menţionând că nivelul actual al cursului nu esteunul artificial. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO