Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Patria Bank în 2020: Active de 3,5 mld. lei, în creştere cu 7%, venituri de 153 mil. lei, minus 8%, profit de 2,8 mi. lei, în scădere cu 48%

♦ Contextul actual aduce efecte negative, mai ales în ceea ce priveşte nivelul potenţial al costului riscului în viitor, dar poate genera şi oportunităţi de afaceri pentru creştere şi dezvoltare luând în considerare noile programe iniţiate de guvern şi de alte instituţii financiare pentru sprijinirea companiilor, susţine Patria Bank.

Patria Bank a înregistrat în 2020 un venit net bancar de 153 milioane de lei, în scădere cu 8%, în timp ce profitul net s-a redus cu 48%, la 2,8 milioane de lei, potrivit rezultatelor financiare publicate la Bursa de Valori Bucureşti.

În acelaşi timp, profitul operaţional al băncii s-a majorat cu 7%, la 29,7 milioane de lei.

„Pentru al doilea an consecutiv Patria Bank raportează profit şi reuşeşte să îmbunătăţească rata fondurilor proprii totale cu peste 350 pp în 2020, confirmând evoluţia pozitivă înregistrată în anii precedenţi. Profitul net al anului 2020 este în valoare de 2,8 mil. lei, fiind influenţat de contextul pandemic în care predictibilitatea a fost foarte redusă şi volatilitatea condiţiilor macroeconomice a fost ridicată; aceste elemente au afectat rezultatul financiar al anului 2020 şi explică contracţia cu 2,5 mil. lei a rezultatului net faţă de anul precedent“, se arată în raportul băncii.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.