Bănci și Asigurări

Parteneriat din domeniul fintech: Libra Internet Bank oferă IBAN-uri româneşti pentru clienţii Raiffeisen Digital Bank şi acces la sistemul local de plăţi interbancare

Parteneriat din domeniul fintech: Libra Internet Bank...

Autor: Cristina Bellu

23.06.2023, 10:40 536

Libra Internet Bank anunţă că furnizează pentru Raiffeisen Digital Bank tehnologie bancară pentru sistemele de plăţi - inclusiv IBAN-uri româneşti - pentru ca banca digitală, o subsidiară a Raiffeisen Bank International AG, să ofere servicii clienţilor din România.

Raiffeisen Digital Bank a lansat pe piaţa din România un produs de cont curent digital. Contul vine cu un card de debit virtual Visa Gold, care poate fi conectat instant la portofele digitale. Banca nu percepe taxe de cont, comisioane de transfer sau taxe ATM.

„Lansarea Raiffeisen Digital Bank în Romania a fost posibilă prin expertiza echipei Raiffeisen Digital, dar şi a partenerilor cu care colaborăm. Suntem încântaţi să fim parteneri cu Libra Internet Bank pentru a oferi clienţilor noştri din Romania servicii bancare digitale rapide şi convenabile”, spune Sorin Stanciu, Country Manager pentru România la Raiffeisen Digital Bank.

Libra Internet Bank a fost alegerea şi pentru alte fintech-uri prezente în România, cum ar fi Wise, Revolut, Paysera, TransferGo, Monese şi altele. Toate aceste companii au optat pentru expertiza Libra Internet Bank în domeniul tehnologiei bancare, ca parte esenţială a operaţiunilor pe care le au în România.

“Acest nou parterneriat din domeniul Fintech, între Libra Internet Bank şi unul dintre cei mai importante branduri bancare din Europa Centrală şi de Est ne onorează. Este, în acelaşi timp, o recunoaştere pentru tehnologia bancară de ultimă generaţie dezvoltată de Libra, pe care am arătat că o putem exporta cu succes la nivel internaţional”, explică Cristina Mahika-Voiconi, Director General Adjunct al Libra Internet Bank.

Libra Internet Bank a fost înfiinţată în 1996 în Bucureşti. Banca s-a specializat în oferirea de produse şi servicii dedicate profesiilor liberale şi companiilor din Real Estate şi Agribusiness.

Raiffeisen Digital Bank AG, cu sediul în Viena-Austria, face parte din strategia de digitalizare multianuală la nivel internaţional a grupului Raiffeisen Bank International

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO