Bănci și Asigurări

OTP se bate pentru 1,5% din piata

13.04.2006, 00:00 10

OTP Bank Romania intentioneaza sa-si tripleze in acest an valoarea depozitelor, la 74,2 mld. forinti (280,1 mil. euro) si sa majoreze de cinci ori portofoliul de credite, la 118,1 mld. forinti (445,9 mil. euro).

De asemenea, banca mizeaza pe triplarea activelor pana la sfarsitul anului, la 161,5 miliarde forinti (609,8 mil. euro), ceea ce ii va conferi o cota de piata de 1,5% fata de 0,64% la finele anului 2005, potrivit unui raport inaintat de institutia ungara de credit bursei din Budapesta. Raportul va fi discutat in adunarea generala a actionarilor OTP, programata pentru 28 aprilie.

Anul trecut, portofoliul de credite al subsidiarei romanesti a OTP a crescut cu 50,3%, la 24,6 mld. forinti (92,8 mil. euro), in timp de depozitele au scazut cu 11,8%, la 25,3 mld. forinti (95,5 mil. euro). Banca a inregistrat o pierdere de 2,1 mld. forinti (7,9 mil. euro).

Institutia ungara vrea sa-si adjudece in acest an 2% din piata creditelor retail, fata de 0,17% la sfarsitul anului trecut. Pe acest segment, banca doreste sa lanseze credite ipotecare pentru construirea de locuinte, imprumuturi pentru achizitionarea de autoturisme si produse de transfer rapid de bani.

De asemenea, OTP isi propune extinderea retelei bancare, precum si dezvoltarea sistemului informatic.

In ceea ce priveste sectorul corporatist, banca vrea sa extinda gama de produse, baza de clienti, precum si numarul intreprinderilor mici si mijlocii din anumite domenii vizate. Pentru acest tip de firme, OTP intentioneaza sa standardizeze produsele, pentru a creste volumele creditelor oferite si pentru a eficientiza procesul de acordare.

In cazul marilor companii, OTP tinteste cu precadere grupurile cu operatiuni pe pietele pe care este prezenta si banca.

In luna februarie, OTP, cea mai mare banca ungara, a anuntat ca doreste sa accelereze planurile de dezvoltare a activitatilor desfasurate pe piata de retail din Romania prin infiintarea a 39 de noi unitati pana la sfarsitul anului, ajungand astfel la 70 de agentii.

OTP Bank Romania este fosta Robank, preluata de banca ungara OTP in aprilie 2004 pentru 47,5 milioane de dolari. Denumirea bancii a fost schimbata in luna februarie 2005.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO