Bănci și Asigurări

Opt produse noi dintr-un foc la Libra Bank

02.03.2004, 00:00 23

Libra Bank, banca preluata la finalul anului trecut de fondul american de inevstitii Broadhurst va lansa luna aceasta nu mai putin de opt produse noi in cadrul strategiei de concentare asupra segmentului de retail.
"Este vorba de depozite si de credite pentru persoane fizice. Finantarile pentru persoane fizice vor include credite pentru nevoi personale, facilitati de descoperit de cont si credite pentru achizitionarea de autoturisme", a declarat pentru ZF Oliver Whittle, care a preluat functia de presedinte al bancii de la inceputul acestui an. Printre creditele pe care banca le va acorda incepand din aceasta luna nu se vor numara insa si cele imobiliare.
Cea mai mare parte a anului trecut banca a stat in conservare pentru lichidizarea activelor si finalizarea tranzactiei de preluare. Stategia bancii dupa preluarea de catre fondul american vizeaza orientarea catre persoanele fizice cu venituri ridicate si intreprinderile mici si mijlocii, iar obiectivul este atingerea unei cote de piata de 1% din punctul de vedere al activelor in urmatorii cinci ani, fata de 0,29% cat detine in prezent. Activele bancii la finalul lunii septembrie a anului trecut erau de 903 miliarde de lei (27 milioane de dolari), in crestere cu 24% fata de inceputul anului. In aceasta perioada banca vrea sa deschida in medie cate zece agentii pe an. Companiila prin intermediul carora Broadhurst controleaza banca urmeaza sa ajunga la o cota de 87,5% din capitalul bancii dupa finalizarea, cel mai probabil in aceasta luna, a ultimei operatiuni de majoare a capitalului social.
vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO