Bănci și Asigurări

O nouă surpriză. Safety Broker, liderul pieţei de brokeraj în asigurări, ajunge în mâinile polonezilor. Unilink, cel mai mare grup de brokeraj de asigurări din Europa Centrală şi de Est cumpără Safety

Viorel Vasile, acţionarul fondator şi CEO-ul Safety Broker

Viorel Vasile, acţionarul fondator şi CEO-ul Safety Broker

Autor: Mircea Nica

06.12.2021, 09:11 1031

Safety Broker, cel mai mare broker în asigurări de pe piaţa locală, a fost vândut către Unilink, cel mai mare grup de brokeraj de asigurăr din Europa Centrală şi de Est (CEE), după ce polonezii şi-au asigurat recent şi piaţa din Bulgaria prin preluarea pachetului majoritat de acţiuni al I&G Broker, cel mai mare distribuitor de asigurări din Bulgaria, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Safety.

După finalizarea tranzacţie, conducerea Safety Broker va fi asigurată în continuare de Viorel Vasile - CEO şi membru fondator. În acelaşi timp, domnii Viorel Vasile şi Robert Nita vor rămâne acţionarii minoritari ai companiei, iar boardul companiei va fi format din 3 reprezentaţi Safety Broker, Viorel Vasile, Robert Nita şi Cati Stoican, si 2 reprezentaţi Unilink, Igor Rusinowski şi Aleksandra Friedel.

“Vedem un potenţial uriaş prin schimbul de know-how şi experienţe cu Unilink Group, în special în zonele de IT, modele de distribuţie, incluzând piaţa de corporate şi business-urile de nişă, precum şi cooperarea cu societăţile de asigurări care sunt interesate să acceseze piaţa din România în baza Paşaportului European de distribuţie în asigurări.” adaugă Viorel Vasile, acţionarul fondator şi CEO-ul Safety Broker .

Unilink are ca obiectiv construirea celei mai mari platforme de vânzări de asigurări din CEE. La sfârşitul acestui an, Unilink Group va intermedia prime de asigurare de peste 650 mil. euro, ceea ce il va poziţiona în varful clasamentului pieşei de retail în asigurări din regiunea centrală şi de est a Europei.

“Piaţa de asigurări din România este similară cu cea din Polonia din punctul de vedere al comportamentului de cumpărare al clientului. Investiţia în piaţa de asigurări din România are legătură cu potenţialul foarte mare de dezvoltare rezultat dintr-o cota de penetrare a asigurărilor semnificativ mai mică decât cea europeană, precum şi de dominanţa canalelor fizice de distributie. Împreună cu companiile din grup care operează în Polonia, România, Republica Moldova şi Bulgaria, vom construi cel mai puternic jucător din CEE, oferind cele mai bune servicii clienţilor şi partenerilor şi cea mai profesionistă colaborare cu companiile de asigurări” - a declarat  Igor Rusinowski, preşedintele board Unilink .

Safety Broker de Asigurare este cel mai mare distributor de asigurări din România şi Republica Moldova, cu o cotă de piaţă de aproximativ 8% şi prime intermediate în valoare de 150 mil. euro  la finalul anului 2021.

Compania de brokeraj în asigurări Safety Broker a intermediat în primele 9 luni ale anului 2021 prime de asigurare în valoare de 531 mil. lei înregistrând o creştere  de 29,10 % faţă de perioada similară a anului 2020. Din totalul subscrierilor pe primele 9 luni cele mai mari creşteri au fost înregistrate la următoarele tipuri de asigurări: Asigurări de Garanţii - 49,69%, CMR- 33,28%,Asigurări Locuinţe- 29,45%, Asigurări Casco- 23,01%, Viaţă şi Sănătate-21,40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO