Bănci și Asigurări

Nu există limită la câte poliţe de asigurare de sănătate poţi avea, dar dacă optezi pentru decontarea directă, nu mai poţi activa şi alte poliţe de sănătate pentru aceeaşi afecţiune

Nu există limită la câte poliţe de asigurare de...

Autor: Mircea Nica

25.08.2023, 00:07 3515

O persoană poate avea oricâte asigurări private de sănătate doreşte, indiferent dacă sunt acoperite aproximativ aceleaşi riscuri atâta timp cât primele de asigurare sunt plătite şi se avizează toţi asigurătorii implicaţi, a explicat Daniela Casapu, membră a directoatului Signal Iduna Asigurare Reasigurare, pentru ZF.

„Fiind produse facultative, voluntare, o persoană poate încheia poliţe de asigurare private de sănătate cu mai mulţi asigurători, chiar dacă vizează aceleaşi riscuri, însă cu avizarea tuturor asigurătorilor implicaţi. Astfel, dacă îndeplineşte condiţiile contractuale, un român are libertatea de a achiziţiona oricâte asigurări private de sănătate doreşte“, susţine Daniela Casapu.

Pe de altă parte, în cazul asigurărilor de sănătate cu decontare directă, cheltuielile medicale pot fi plătite de un singur asigurător direct către furnizorul serviciilor medicale, respectiv spitale, clinici sau laboratoare medicale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO