Bănci și Asigurări

Nevoia de angajaţi în industria asigurărilor există, este mai accentuată pe zona de brokeraj, dar accesibilitatea unui job într-o companie de asigurări este mai mare, iar industria poate oferi anual peste 10.000 de locuri de muncă noi. Salariul mediu net în asigurări: aproape 7.000 de lei

Nevoia de angajaţi în industria asigurărilor există,...

Autor: Mircea Nica

13.10.2023, 09:00 673

Potenţialul pieţei asigurărilor, atât companii de asigurări, cât şi brokeri, pentru absorbţia forţei de muncă este de peste 10.000 de oameni anual  ASF a găsit companii de asigurări care au avut unele „scăpări“ pentru că au luat mai multă cotă de piaţă şi nu aveau oameni suficienţi pentru a face faţă volumului  Interesul pentru asigurări este în creştere, dar dacă de mâine s-ar dubla cifrele nu ar exista oameni care să acopere noul volum  Salariul de pornire în cadrul unei companii de asigurări depinde dacă persoana este deja experimentată sau nu, dar salariu mediu net anul trecut era de aproape 7.000 lei net  Realitatea dură din prezent este că România este subasigurată şi se confruntă cu un deficit masiv de protecţie prin asigurare, atât la nivelul persoanelor fizice, cât mai ales la nivelul companiilor.

Nevoia de angajaţi în industria asigurărilor există, cu un potenţial de absorbţie a forţei de muncă pentru 10.000 de posturi anual, dar deşi această nevoie este mai accentuată pe zona companiilor de brokeraj în asigurări, având în vedere că numeric sunt mai mulţi, accesibilitatea unui job într-o companie de asigurări este mai mare, a spus pentru ZF Judith Kis, preşedinte al Patronatului Industriei Asigurărilor din România (PIAR), care a participat ieri la Conferinţa Naţională „Asigurăm Viitorul pe Piaţa Muncii“.

„Nevoia de angajaţi este mai mare pe zona industriei de brokeraj în asigurări, fiind mai mulţi. Pe de altă parte, nevoie este la toată lumea. Numeric ei sunt mai mulţi, prin urmare ei vor absorbi mai mult. În ultimii ani cu siguranţă nu a fost un declin al angajaţilor în zona companiilor de asigurări. Anul trecut, la nivel de venit mediu, adică salariu, bonusuri, taxe, beneficii, la nivelul pieţei întregi, nu cea de asigurare, era un venit brut de 6.440 lei (3.767 net), iar la nivelul sectorului de asigurări, care nu include brokerii, venitul brut a fost de 11.800 lei (6.903 net), venitul total pe sectorul de asigurări“, a explicat Judith Kis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO