Bănci și Asigurări

Negocieri la cel mai înalt nivel: JPMorgan a discutat aproape un an cu Discover Financial înainte ca aceştia să accepte oferta de 35 de miliarde de dolari a Capital One

Negocieri la cel mai înalt nivel: JPMorgan a discutat...

Autor: Ştefan Stan

07.03.2024, 08:00 1806

JPMorgan Chase a petrecut aproximativ un an discutând despre o posibilă tranzacţie cu Discover Financial înainte ca Capital One să accepte o ofertă de 35 de miliarde de dolari pentru compania de carduri de credit, cea mai mare bancă americană căutând modalităţi de a obţine controlul asupra reţelei de plăţi electronice Pulse a Discover, scrie FT. 

JPMorgan a început să exploreze în mod activ o tranzacţie la jumătatea anului 2021, dar a abandonat efortul la jumătatea anului 2022, când nu a reuşit să convingă Discover de meritele acesteia, au declarat pentru Financial Times persoane familiare cu această chestiune.

Un acord între JPMorgan şi Discover ar fi fost mai dificil de trecut de autorităţile de reglementare decât asocierea pe care Discover a încheiat-o în cele din urmă cu Capital One luna trecută, deoarece JPMorgan este deja cel mai mare creditor de carduri de credit din SUA în funcţie de credite. Acordul cu Capital One va coborî banca lui Jamie Dimon pe locul al doilea.

Dar discuţiile subliniază eforturile JPMorgan de a deţine o reţea de plăţi pentru a-şi susţine activitatea de carduri şi pentru a diminua dependenţa de terţi precum Visa şi Mastercard.

"Aceasta ar fi fost o tranzacţie care ar fi schimbat cu adevărat compania", a declarat una dintre persoanele familiarizate cu discuţiile dintre JPMorgan şi Discover.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO