Bănci și Asigurări

Moneda naţională a închis săptămâna în uşoară depreciere, cursul leu/euro rămânând peste 4,84 lei/euro, în apropierea maximului istoric

Moneda naţională a închis săptămâna în uşoară...

Autor: Mediafax

23.03.2020, 00:00 90

Moneda naţională s-a depreciat uşor vineri în raport cu euro, iar cursul de schimb al monedei naţionale a rămas peste 4,84 lei/euro, în preajma maximului istoric de marţi. 

Cotaţia de referinţă anunţată la sfârşitul săptămânii de BNR a fost de 4,8444 lei/euro, în creştere uşoară faşă de nivelul de joi, de 4,8440 lei/euro. Pe piaţa interbancară, cursul a depăşit vârful istoric. Maximul istoric, atins marţi, a fost de 4,8448 lei/euro.

Cursul a fost ajutat de către BNR săptămâna trecută pe fondul instabilităţilor din pieţele financiare.

Leul a continuat vineri să piardă teren în raport cu francul elveţian, cursul urcând la un nou maxim istoric de 4,5964 lei/franc, potrivit datelor BNR.În raport cu dolarul american, moneda naţională s-a depreciat din nou, de la 4,4864 lei/dolar joi, până la 4,5140 lei/dolar.

Dolarul s-a apreciat puternic în raport cu majoritatea monedelor din lume, moneda americană fiind considerată un activ sigur. Cotaţia aurului a crescut  uşor vineri faţă de nivelul înregistrat joi, până la 219,0927 lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO