Bănci și Asigurări

Modificări la programul "Prima Casă": proprietarii vor putea cumpăra apartamente mai mari

Modificări la programul "Prima Casă": proprietarii vor...

Autor: Ovidiu Bărbulescu

14.01.2015, 15:52 1812

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, a declarat, miercuri, că lărgirea "cadrului de acces" la "Prima Casă" este în discuţie în cadrului ministerului şi va fi analizată la sfârşitul lunii ferbuarie în Guvern.

Vâlcov a dat ca exemplu de modificare includerea în program a persoanelor care au o locuinţă, dar doresc să cumpere una mai mare.

"Au existat solicitări de la persoane care au achiziţionat o primă casă, doresc să treacă la un apartament, să spunem, de la o garsonieră, de la un apartament cu două camere la un apartament cu trei camere, respectiv cu patru camere, şi atunci nu ar mai fi «Prima Casă». Trebuie să găsim şi pentru dumnealor o soluţie, astfel încât cât mai multe persoane să poată aplica", a spus Vâlcov.

El a precizat că proprietarii de imobile vor putea lua parte la program în condiţiile în care vând imobilul deţinut.

Vâlcov a adăugat că, din câte cunoaşte, anul trecut, niciun român, rezident în străinătate, nu a solicitat cumpărarea de locuinţe prin acest program.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO