Bănci și Asigurări

Miscari de trupe in conducerea Citibank Romania

02.07.2003, 00:00 56



Razvan Munteanu, cel care a pus pe picioare divizia de retail din Citibank Romania, va pleca in Ungaria, la Budapesta, unde se ocupa, tot in cadrul grupului, de dezvoltarea directiei de carduri in Europa Centrala si de Est.



Munteanu, 36 de ani, a venit la Citibank Romania in 2001, special pentru a infiinta si pune pe picioare departamentul de retail, dupa ce 9 ani a lucrat pentru Europay/MasterCard ca director pentru Europa Centrala si de Est.



In locul lui la conducerea departamentului de retail din Citibank a fost numit Wade Robison, cetatean american, tot un veteran al grupului care anterior venirii in Romania a lucrat in Ungaria.



Citibank Romania, filiala celui mai mare grup financiar din lume Citigroup, si-a demarat operatiunile pe piata de retail in 2002, dupa ce a stat mai bine de cinci ani in expectativa.



Activitatile bancii s-au axat in primii ani de prezenta in Romania pe finantare corporatista, unde Citibank a participat la o serie de finantari si credite sindicalizate acordate companiilor romanesti.



Chiar daca serviciile de retail pe care le ofera acum sunt pentru anumite standarde - pentru persoane cu venituri peste medie - faptul ca un grup de talia Citibank a decis sa se expuna pe piata romaneasca de retail a intarit convingerea ca acest segment va fi unul cu potential in viitor.



Recenta schimbarea din organigrama Citibank vine la foarte putin timp dupa ce director general al Citibank Romania a fost numit Tirad Mahmoud care a lucrat de-a lungul carierei in Emiratele Arabe Unite, Bahrain, Canada, Arabia Saudita, Egipt si Slovacia. Este originar din Qatar si a detinut de-a lungul timpului pozitii importante in Corporate Banking (Servicii Bancare pentru Corporatii), inclusiv in sfera institutiilor financiare, finantare imobiliara, creditare corporatista, managementul riscului si management general.



Citibank Romania si-a inceput operatiunile in 1995. Activele totale ale bancii depaseau, la sfarsitul anului 2002, 540 milioane de euro.



Citibank Romania are in prezent sase sucursale la Bucuresti, Brasov, Cluj, Constanta, Ploiesti si Timisoara. oana.nuta@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO