Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor ţine la secret numele celor selectaţi deja în conducerea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare. Salariile pentru o poziţie de conducere a unei bănci încep de la 10.000 euro net şi pot ajunge la 25.000 euro net pe lună, la care se adaugă bonusuri care pot duce salariul la un nivel colosal

Ministerul Finanţelor ţine la secret numele celor...

Autor: Mircea Nica

18.10.2023, 00:07 6353

Până acum, după patru prelungiri, doar jumătate dintre posturile vacante pentru conducerea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare au fost ocupate, iar Ministerul Finanţelor a redeschis procedura de selecţie ♦  Din cele 10 posturi vacante pentru care Ministerul Finanţelor trebuia să găsească oamenii potriviţi, s-au ocupat trei posturi în Consiliul de Supraveghere şi două posturi în Directoratul băncii, rămânând patru posturi de membri ai Consiliului de Supraveghere vacante şi un post de membru al Directoratului, de asemenea, vacant.

Ministerul Finanţelor ţine la secret numele celor 5 persoane selectate deja în conducerea Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, iar după jumătate de an în care banca tot nu şi-a găsit toţi executivii pentru această bancă, Ministerul Finanţelor îşi încearcă acum norocul şi pe Facebook, conform unui anunţ publicat pe pagina de Facebook a instituţiei.

ZF a solicitat Ministerului Finanţelor numele celor care au ocupat deja jumătate din posturile de conducere puse la dispoziţie în cadrul Băncii de Investiţii şi Dezvoltare, precum şi CV-urile acestora, dar instituţia nu a transmis nici numele, nici CV-urile, invocând motive legate de GDPR şi păstrând numele celor selectaţi secret.

Astfel, prin faptul că cele cinci persoane care au fost selectate pentru ocuparea a trei posturi din cadrul Consiliului de Supraveghere şi două posturi din cadrul Directoratului nu au fost numite printr-un act administrativ de numire (ordin al ministrului finanţelor), atunci numele persoanelor respective intră sub incidenţa regulamentului privind protecţia datelor cu caracter personal.

„În ceea ce priveşte numele celor care au ocupat cele 5 posturi şi CV-urile acestora trebuie făcute următoarele precizări: 1. Procedura de selecţie a primilor membri ai organelor de conducere a Băncii de Investiţii şi Dezvoltare - S.A. nu este finalizată. 2. Etapa procedurală - interviu, reprezintă o etapă intermediară a procedurii de recrutare şi selecţie. 3. Cele 5 (cinci) persoane declarate a fi admise, ca urmare a susţinerii interviului, nu fac obiectul, la data prezentei, a vreunui act administrativ (ordin al ministrului finanţelor) de numire“, a transmis Ministerul Finanţelor.

Banca de Investiţii şi Dezvoltare este o instituţie de credit, persoană juridică de drept privat, deţinută pe toată perioada de funcţionare de statul român, prin Ministerul Finanţelor. Banca urmează să fie administrată în sistem dualist de către un consiliu de supraveghere format din şapte membri, persoane fizice, din care cel mult un membru poate fi din rândul funcţionarilor publici sau al altor categorii de personal din cadrul autorităţilor sau instituţiilor publice, şi un directorat format din cel puţin trei membri.

„Precizăm faptul că atât numele, cât şi CV-urile primilor membri ai organelor staturare ale Băncii, respectiv Consiliul de Supraveghere şi Directoratul după finalizarea procedurii de numire şi înfiinţare a Băncii, vor fi afişate, cu respectarea principiului transparenţei, pe site-ul Băncii de Investiţii şi Dezvoltare“, au concluzionat reprezentanţii Minis­terului Finanţelor.

Problema este că anul 2023 aproape se încheie, iar banca are doar 5 din cele 10 posturi ocupate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO