LIVE: ZF Femei în business: Care sunt lecţiile învăţate în antreprenoriat şi ce planuri de viitor are antreprenoarea care a dezvoltat unul dintre cele mai cunoscute branduri de pantofi? Urmăreşte o discuţie cu Cristina Bâtlan, fondatoarea şi creative directorul Musette
Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a luat 985 mil. lei de la bănci la o dobândă anuală de 1,90% şi a respins ofertele primite pentru obligaţiuni, de 600 mil. lei

Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în mai 2022 şi a împrumutat joi de la bănci suma de 985,5 milioane lei, cu 185,5 mil. lei peste nivelul programat, la o dobândă anuală de 1,90%.

La licitaţie au participat şapte dealeri primari.

Volumul total al cererii adjudecate a fost de 966,6 milioane lei, din care ofertele competitive au totalizat 956,6 milioane lei, iar cele necompetitive s-au ridicat la 10,3 milioane lei.

Nivelul mediu ponderat al randamentului la care s-a adjudecat oferta a fost de 1,90%.

Din valoarea nominală totală adjudecată de 985,5 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 975 milioane lei. Ofertele necompetitive au fost de 10,5 milioane lei.

Tot astăzi, ministerul de Finanţe a respins toate ofertele de cumpărare primite pentru titluri de stat de 600 milioane lei, cu scadenţa în ianuarie 2028, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat.

La licitaţie au participat şase dealeri primari.

Data limită de acceptare a ofertelor de cumpărare era prevăzută astăzi, 13 mai.

Volumul total al cererii a fost de 219,4 milioane lei, din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 189 mil. lei şi 30 mil. lei în contul clienţilor.

Ofertele necompetitive au totalizat 400.000 lei.

„În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise, considerându-le la un nivel neacceptabil al preţului ofertat“, anunţă ministerul.

La începutul săptămânii Ministerul Finanţelor a împrumutat de la bănci suma de 215 milioane lei, cu 15 mil. lei peste nivelul programat, la o dobândă anuală de 4,14%.

Pentru luna mai, administraţia a planificat licitaţii pe piaţa internă în volum de 4,7 miliarde lei, din care 800 milioane lei prin certificate pe 12 luni.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.