Caută doar în titlu
LIVE: Videoconferinţa Top Tranzacţii 2021: Ce a însemnat primul an de pandemie pentru piaţa locală de M&A? Ce urmează?
Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a împrumutat săptămâna trecută de la bănci de pe piaţa internă echivalentul a peste 2,9 mld. lei: 519 mil. lei şi 495 mil. euro

Ministerul Finanţelor a redeschis la începutul săptămânii trecute, luni, o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2034, cu o valoare nominală de 300 mil. lei, dar a reuşit să împrumute doar 89 mil. lei de bănci. Rata cuponului a fost de 4,75%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 4,37%.

Volumul total al cererii a fost de 214,2 mil. lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu105 mil. lei,iar în contul clienţilor 35 mil. lei. Ofertele necompetitive au fost de74 mil. lei. Ministerul Finanţelor a respins ofertele de cumpărare transmise cu un nivel al preţului inacceptabil. Joia trecută, Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2023, cu o valoare nominală de 400 mil. lei, şi a împrumutat mai mult de la bănci, respectiv 430 mil. lei. De această dată, volumul total al cererii a fost de 1,11 mld. lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu903 mil. lei,iar în contul clienţilor110 mil. lei. Ofertele necompetitive au fost de100 mil. lei.

Rata cuponului a fost de 4%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 3,25%. Tot săptămâna trecută, Ministerul Finanţelor a decis să se împrumute de la bănci şi în euro de pe piaţa internă. Miercuri, Ministerul Finanţelor a redeschis o emisiune de obligaţiuni în euro scadentă în 2023, cu o valoare nominală de 300 mil. euro, şi a împrumutat 495 mil. euro de la bănci,la o dobândă anuală de 0,99%. La licitaţie au participat şapte dealeri primari. Volumul total al cererii a fost de 756,7 mil. euro, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu686,7 mil. euro,iar în contul clienţilor 70 mil. euro. Rata cuponului a fost de 1%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de 0,99%. Din valoarea nominală adjudecată, de 495 mil. euro, băncile au acoperit în cont propriu 435 mil. euro şi 60 mil. euro în contul clienţilor.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.