LIVE: ZF AGROPOWER - CE SE ÎNTÂMPLĂ CU FIRMELE DIN INDUSTRIA AGROALIMENTARĂ ÎN CONTEXTUL CREŞTERII COSTURILOR DE PRODUCŢIE? Ce soluţii sunt pentru a eficientiza costurile de producţie?
Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a împrumutat joi de la bănci 1,4 mld. lei în două emisiuni de titluri de stat la care cererea totală din partea dealerilor s-a apropiat de 2,5 mld. lei

Ministerul  Finanţelor a împrumutat joi de la bănci suma de 1,4 mld. lei, în două emisiuni de titluri de stat scadente în 202, respectiv 2025, cu dobânzi de 2,6% şi 3,2% pe an.

În cazul primei licitaţii, de Certificate de trezorerie cu discont în valoare de 400 milioane lei, cererea totală a fost de 897 mil. lei şi au participat şase dealeri primari.

Din suma totală adjudecată, de 399 mil.lei, băncile au licitat în nume şi cont propriu suma de 393 mil.lei, iar ofertele necompetitive au fost de 6,4 mil. lei. Emisiunea este scadentă în 2021, ministerul vânzând obligaţiunile cu o dobândă de 2,6% pe an.

A doua emisiune de obligaţiuni, cu o valoare programată de 800 mil. lei, este scadentă în 2025, la ea participând şapte dealeri primari. Valoarea totală a cererii s-a ridicat la 1,45 mld. lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 1,18 mld.lei şi 1400 mil. lei în contul clienţilor.

Din suma totală adjudecată, de 1,02 mld.lei, băncile au licitat în nume şi cont propriu 856 mil. lei şi 40 mil. lei în contul clienţilor, iar ofertele necompetitive au fost de 130,5 mil. lei. Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 3.29%, iar rata cuponului 3.65%.

 
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.