Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a împrumutat 270 mil. lei prin obligaţiuni cu o valoare nominală de 500 mil. lei, după ce a respins ofertele cu un preţ inacceptabil

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 270 mil. lei într-o emisiune de obligaţiuni cu o valoare nominală de 500 mil. lei, după ce a respins toate ofertele cu un preţ inacceptabil. 

La licitaţie au participat şapte dealeri primari. Emisiunea este scadentă în 2024 şi are o rată a cuponului de 3,7%. Randamentul până la maturitate aferent preţului mediu de adjudecare a fost de 3,75%.

”În conformitate cu prevederile art. 4, alin. 3 din Regulamentul-cadru privind operaţiunile de piaţă cu titluri de stat pe piaţa internă aprobat prin Ordinul ministrului finanţelor publicenr. 2245 din 16.09.2016, Ministerul Finanţelor Publice respinge în totalitate ofertele de cumpărare transmise cu un nivel al preţului mai mic de 99.7860%“, se menţionează în anunţ.

Valoarea totală a cererii a fost de 642 mil. lei, din care băncile au oferit în nume şi cont propriu 452 mil. lei şi în contul clienţilor 150  mil. lei.

Ofertele necompetitive s-au ridicat la 40 mil. lei. În final, suma adjudecată a fost de 270 mil. lei, din care băncile au acoperit în cont propriu 80 mil. lei. şi în contul clienţilor 150  mil. lei. 

Etichete: pret,minister,oferte

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.