Caută doar în titlu
Bănci și Asigurări

Ministerul Finanţelor a împrumutat 230 mil.euro de la bănci, printr-o emisiune de titluri de stat, la o dobândă anuală de 0,66%

Ministerul de Finanţe a redeschis miercuri o emisiune de titluri de stat în valută, scadentă în august 2026, şi s-a împrumutat cu 230 milioane euro, la o dobândă anuală de 0,66%.

Volumul total al cererii a fost de 404 mil. euro, din care ofertele competitive au fost 396 mil. euro, iar cele necompetitive 8 mil. euro.

Din valoarea nominală adjudecată, de 230 mil. euro, suma oferită de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 212 mil. euro, iar în contul clienţilor suma a fost de 10 mil. euro.

Ofertele necompetitive s-au ridicat la 8 mil. euro.

Rata cuponului a fost 0,70%, iar randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat este de 0,67%.

La începutul săptămânii, Ministerul de Finanţe a redeschis o emisiune de obligaţiuni scadentă în 2028 şi a împrumutat luni de la bănci suma de 300 mil. lei, în linie cu nivelul planificat, la o dobândă anuală de 2,84%.

În martie, Ministerul de Finanţe a programat licitaţii pe piaţa internă în volum de 3,9 miliarde lei, din care 400 milioane lei prin certificate pe 12 luni.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.