Bănci și Asigurări

Ministerul Economiei a încasat dividende de peste 300 mil. lei în acest an, de aproape opt ori mai mult faţă de 2014

Ministerul Economiei a încasat dividende de peste 300...

Autor: Carol Dan

17.11.2015, 18:21 364

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a încasat în acest an dividende de 300,8 mil. lei (68,3 mil. euro), de aproape opt ori mai mult comparativ cu nivelul de 38,5 mil. lei din 2014. Informaţia a fost comunicată de biroul de presă al Ministerului, condus până astăzi de Mihai Tudose.

Companiile de stat din România au avut anul trecut o cifră de afaceri cumulată de 62 mld. lei, cel mai mare aport revenind societăţilor din domeniul energetic. Pe de altă parte, plăţile restante totale ale companiilor de stat au ajuns anul trecut la aproximativ 25 mld. lei, depăşind 40% din cifra de afaceri, în timp ce la firmele private ariera­tele au fost în ultimii ani sub 10% din cifra de afa­ceri.

Totodată, în prima jumătate a acestui an, companiile aflate în portofoliul Ministerului Economiei au înregistrat o crestere de peste 12 ori a volumului investiţiilor, de peste 8 ori a veniturilor totale si a cifrei de afaceri, precum şi un avans de 4 ori a cheltuielilor.

În comunicatul de bilanţ al Ministerului Economiei se mai spune că anul curent ar putea să consemneze un nou record absolut al exporturilor din ultimii 26 de ani, după ce în primele şapte luni valoarea totală a comerţului internaţional al României a fost de 68 mld. euro, în creştere cu 6,4% faţă de perioada similară a anului 2014. Exportul a atind nivelul de 32 mld. euro, iar importul a fost 36 mld. euro.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO