Bănci și Asigurări

Millennium are verde de la BNR sa inceapa operatiunile

20.07.2007, 19:23 16

Millennium Bcp, cea mai mare banca listata la bursa din Portugalia, a primit autorizatie de functionare de la Banca Nationala a Romaniei, dupa ce in decembrie 2006 a primit aprobarea pentru constituirea unei filiale in Romania, au declarat surse bancare.
Millennium BCP a programat inceperea activitatilor pe piata romaneasca in luna septembrie.
Banca si-a reafirmat, in luna iunie, planurile de investitii pentru Romania, anuntand ca va aloca 40 mil. euro in acest an pentru activitatile din Romania, urmand sa investeasca inca 200-250 mil. euro pana in 2011 pentru dezvoltarea unei retele de 100 de unitati.
Investitorul portughez a precizat ca activitatea sa se va concentra asupra zonelor urbane. Banca portugheza a fost unul dintre cei doi finalisti in cursa pentru preluarea BCR, fiind insa devansata de banca austriaca Erste Bank. Banca Millennium, cum a fost inregistrata deja filiala locala a portughezilor de la Millennium BCP, ar trebui sa ajunga la 100 de sucursale pana in 2010 si sa aiba un portofoliu de circa 150.000 de clienti, conform strategiei grupului pe urmatorii trei ani.
Portughezii au facut valuri pe piata fortei de munca din sectorul bancar, atragand numerosi bancheri de la institutiile de credit existente pe piata pentru a-si construi o echipa cat mai puternica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO