Bănci și Asigurări

Medas e pe cale sa preia portofoliul "de viata" al Metropol

07.08.2003, 00:00 41



Compania de asigurari Mediteranea Assicurazioni (Medas) este pe cale sa preia portofoliul de 12.000 de polite de asigurari de viata al societatii de asigurare aflate Metropol, aflata in faliment.



"Dintre aceste polite o parte sunt expirate, dar fara achitarea sumelor asigurate, o parte sunt suspendate si pentru o parte sunt solicitari de rascumparare. L-am analizat si credem ca este un portofoliu viabil. Vrem sa le reactivam", a spus directorul general al companiei, Neculai Arsene.



Compania Metropol este controlata de un om de afaceri italian, Leopoldo Buonanno, care a lucrat 30 de ani in sectorul asigurarilor in Italia. Buonanno detine 86% din capitalul social al Medas, de 36 miliarde lei.



Compania, desi infiintata in 1995, nu are decat o cota foarte redusa din piata asigurarilor: 1,2 miliarde lei prime brute incasate in 2002, din care 345 milioane lei din asigurari de viata. Prin preluarea politelor de la Metropol, care a incasat anul trecut in contul lor, asa muribunda cum era, circa 8 miliarde lei, Medas ia un avant serios pe piata asigurarilor de viata. Volumul politelor preluate de Medas este apropiat de cel al unor companii mai mici de pe piata sau care se afla la inceput.



"Intr-adevar, pana acum compania a avut o politica de asteptare, dar credem ca de-acum a venit momentul dezvoltarii pietei. Avem o strategie speciala pentru segmentul asigurarilor de viata. Dealtfel, conform recomandarilor Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor, vom scinda compania in doua: asigurari de viata si generale, pana la sfarsitul anului", a mai spus Arsene.



Pentru anul acesta, Medas asteapta incasari din prime brute de 500.000 $ (17 miliarde lei). Arsene a mai declarat ca Medas nu este interesata de portofoliul de asigurari de viata al societatii de asigurare Anglo-Romane, de asemenea disponibil pe piata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO