Bănci și Asigurări

Maşina şi bicicleta sunt cele mai preferate mijloace de transport în contextul pandemiei de COVID-19

Maşina şi bicicleta sunt cele mai preferate mijloace de...

Autor: Mircea Nica

09.09.2020, 00:03 100

Circa 77% dintre românii cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani preferă maşina personală ca mijloc de transport, în contextul pandemiei, în timp ce 8% dintre români preferă bicicleta, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii Uniunii Naţionale a Asigurătorilor din România (UNSAR). 

„Percepţiile asupra riscului sunt în continuă schimbare în contextul pandemiei, iar preocupările românilor sunt reflectate în consecinţă. Dacă, până acum câteva luni, asistam la o consolidare a transportului public ca alternativă pentru mobilitate şi reducere a impactului asupra mediului înconjurător, suntem acum în punctul în care maşina personală pare a reveni în centrul atenţiei, datorită siguranţei sporite pe care o oferă în faţa virusului SARS-CoV-2. În acelaşi timp, România este, din păcate, statul european cu cele mai multe decese pe şosele în 2019, un motiv în plus pentru a ne concentra toate eforturile, împreună cu factorii de decizie, în direcţia reducerii frecvenţei şi severităţii accidentelor auto“, a transmis Adrian Marin, preşedintele UNSAR. Pe segmentul românilor cu vârste de peste 18 ani, procentele stau puţin diferit. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO