Bănci și Asigurări

Marja de câştig a băncilor între dobânzile la creditele noi în lei pentru populaţie şi la depozitele noi a urcat la finele lui S1/2020 la 5,76 puncte procentuale. La sumele în sold, marja era în iunie uşor mai scăzută, de 5,28 puncte

Băncile de pe piaţa românească au practicat în primul semestru (S1) din anul 2020 pe segmentul populaţiei un nivel al marjei de câştig - diferenţa dintre dobânda activă la creditele noi în lei şi dobânda pasivă la depozitele noi în lei -, cuprins între 4,91 şi 6,13 puncte procentuale, în scădere faţă de nivelurile din prima jumătate a anului 2019, dar comparabile cu cele din semestrul al doilea de anul trecut.

Luna iunie a adus o creştere a marjei, până la 5,76 puncte procentuale, după ce în aprilie marja scăzuse la 4,91 puncte - cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani, iar în luna mai a ajuns la 5,36 puncte procentuale. În primele trei luni din 2020, marja a depăşit 6 puncte procentuale.

Marja dintre dobânzile la creditele noi în lei acordate populaţiei şi cele la depozitele noi retail era în iunie şi peste marja dintre dobânzile la creditele în lei ale populaţiei existente în sold şi depozitele în sold, de 5,28%. În cazul creditelor şi depozitelor populaţiei în sold, marja a fost pe un trend descendent de la începutul anului, coborând de la 5,77 puncte procentuale în ianuarie, până la 5,53 puncte în martie şi 5,28 puncte procentuale în iunie.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.