Bănci și Asigurări

Marile companii aleg asigurările de sănătate. Opt din cele mai mari zece companii au cumpărat asigurări de sănătate pentru cei aproape 50.000 de angajaţi

Opt din cele mai mari zece companii din România după cifra de afaceri rea­liza­tă anul trecut, respectiv Dacia, Petrom, Kaufland, Rom­petrol, Car­refour, Luk­oil, GDF şi MOL, au renun­ţat la abonamen­te­le me­dicale ofe­rite anga­ja­ţilor ca beneficiu extra­sa­larial şi au cumpărat po­liţe pri­va­te de sănăta­te, un pro­dus mult mai acoperitor.

Din cei mai mari zece jucători din econo­mie care formează un club al mi­liarda­ri­lor în euro doar British Americam Tobbaco şi E.ON Energy nu au trecut la asigurări de sănătate, preferând să meargă în continuare pe abona­men­te­le oferite de reţele private de sănătate pre­cum Regina Maria sau MedLife, potrivit infor­maţiilor ZF.

Achiziţionarea de po­­liţe de să­nă­tate de că­tre jucătorii mari, lideri ai pie­ţelor pe care acti­vea­ză, a venit pe fon­dul ne­voii de dife­renţiere fa­ţă de com­pe­titori în ma­terie de bene­ficii acor­date angajaţilor.

A contat însă şi ma­jorarea limitei de deduc­ti­bilitate fiscală de la 250 de euro la 400 de euro, măsură care ar pu­tea stimula şi companiile mai mici să treacă la asigurări de sănătate.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.