Bănci și Asigurări

Mare parte din sistemul bancar românesc, în mâinile bancherilor austrieci, francezi şi italieni. Austria, Franţa şi Italia au o expunere de aproximativ 70% pe bankingul românesc

Mare parte din sistemul bancar românesc, în mâinile...

Autor: Claudia Medrega

29.06.2019, 00:00 664
Expunerea băncilor din cinci ţări - Austria, Franţa, Italia, Olanda şi Grecia - pe sistemul bancar local a ajuns la circa 90%.
 

Cea mai mare parte a sistemului bancar românesc este deţinută de capitalul străin, iar cele mai mari deţineri sunt înregistrate de grupurile financiare din Austria, Franţa, Italia, Olanda şi Grecia.

„Ţări precum Austria, Franţa sau Italia deţin o proporţie însemnată a expunerilor bancare externe în România“, aminteşte BNR în Raportul asupra stabilităţii financiare.

Investitorii austrieci sunt cei mai vizibili dintre străini în sectorul bancar local, cu o expunere de 36%, iar din plutonul băncilor austriece fac parte BCR, a doua cea mai mare bancă locală, şi Raiffeisen, plasată pe locul patru în topul după active.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO