Bănci și Asigurări

Majoritatea sucursalelor BRD vor fi deschise pe 3 ianuarie, dar nu vor face plăţi în lei

Majoritatea sucursalelor BRD vor fi deschise pe 3 ianuarie, dar nu vor face plăţi în lei

Foto: Octav Ganea

Autor: Razvan Voican

22.12.2011, 15:36 185

Cea mai mare parte dintre cele peste 900 de unităţi ale BRD-SocGen vor avea program de lucru cu clienţii în ziua de marţi, 3 ianuarie 2012, însă nu vor putea servicii de plăţi interbancare în lei în ţară şi în străinătate, indiferent de instrumentul de plată.

Potrivit reprezentanţilor băncii, directorii de grupuri regionale din bancă au libertatea să decidă dacă unele unităţi vor începe să lucreze cu clienţii de-abia pe 4 ianuarie, în condiţiile în care 3 ianuarie a fost declarată zi nebancară de către BNR.

Pe lângă plăţile în lei, banca nu va putea furniza servicii de plăţi intrabancare cu file cec şi bilete la ordin şi nu putea realiza nici decontări de titluri de stat din cauză că sistemul specific acestor operaţiuni administrat de BNR va fi oprit.

În rest, gama obişnuită de operaţiuni bancare va fi disponibilă clienţilor.

Multe bănci au hotărât să nu lucreze cu clienţii pe 3 ianuarie pentru a avea suficient răgaz să verifice sistemele informatice în contextul adaptării pentru noua contabilitate IFRS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24