Bănci și Asigurări

Libra Internet Bank finanţează cu 16,8 mil. euro dezvoltatorul imobiliar Prima Development Group pentru construirea primei faze a unui proiect de 482 de apartamente în nordul Bucureştiului, lângă principalul centru de business al Capitalei

Libra Internet Bank finanţează cu 16,8 mil. euro...

Autor: Cristina Bellu

21.02.2023, 09:29 1409

Libra Internet Bank şi dezvoltatorul imobiliar Prima Development Group din Oradea au încheiat un acord de finanţare în valoare de 16,8 milioane de euro, pentru construirea primei faze a proiectului PRIMA Vista, situat în zona de nord a Bucureştiului, lângă cel mai important centru de business al Capitalei.  

„Continuăm să sprijinim direct dezvoltarea sectorului imobiliar din România. Numai în ultimii trei ani, aproape 21.000 de apartamente, echivalentul unui oraş ce poate găzdui peste 40.000 de locuitori, au fost construite cu finanţare Libra Internet Bank”, spune Emil Bituleanu, Director General al Libra Internet Bank.

Faza 1 a proiectului va cuprinde două clădiri cu un total de 242 de apartamente, finalizarea acestei etape urmând să aibă loc în primăvara anului 2024, în contextul în care lucrările de construcţie au fost deja demarate de către dezvoltator.

Întregul proiect PRIMA Vista va fi dezvoltat în două faze care vor însuma 482 de apartamente dispuse în patru cladiri.   

Bucureştiul încă are un potenţial neexploatat atunci când vorbim despre imobiliare, iar obiectivul nostru este să contribuim, prin proiectele pe care le dezvoltăm, la creşterea calităţii locuirii în acest oraş. PRIMA Vista este un proiect de referinţă pentru noi, care se diferenţiază prin funcţionalitate şi concept arhitectural şi care va aduce valoare adăugată zonei Fabrica de Glucoză, un nou pol de interes pe harta oraşului”, adaugă Adrian Stoichină, COO Prima Development Group. 

Amplasat pe Şoseaua Fabrica de Glucoză, în cel mai nou şi mai efervescent centru de business al Capitalei, proiectul rezidenţial PRIMA Vista va fi dezvoltat în două faze pe un teren de 12.000 mp şi va fi format din 4 clădiri ce vor însuma 482 de apartamente dotate cu sisteme Smart Home şi tehnologii de ultimă generaţie.

Proiectul include şi spaţii comerciale, dar şi spaţii destinate rezidenţilor care vor să-şi mute afacerea mai aproape de casă.

În plus, va dispune şi de un număr de staţii de încărcare de tip fast-charge pentru maşinile electrice din Bucureşti, cu peste 60 de locuri de parcare echipate în acest sens. 

Cu o experienţă de 18 ani în construirea de locuinţe, Prima Development Group şi-a început activitatea în 2005, în Oradea, acolo unde a livrat până acum peste 3.000 de apartamente în imobile cu o valoare totală cumulată de peste 180 de milioane de euro.

Din 2017 compania este prezentă şi pe piaţa din Bucureşti, acolo unde semnează până în prezent două proiecte rezidenţiale, Boemia Apartments şi Core Timpuri Noi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO