Bănci și Asigurări

Leumi aduce 20 mil. dolari la capitalul Eurom Bank

08.08.2006, 18:41 13

Valoarea pachetului majoritar de actiuni la institutia romaneasca de credit Eurom Bank, achizitionat de Bank Leumi le-Israel de la compania olandeza Kolal BV, se ridica la circa 34 de milioane de dolari, a informat luni banca israeliana.
"In data de 4 august a fost finalizata tranzactia dintre Leumi si Kolal BV pentru cumpararea a peste 99% din actiunile Eurom Bank. Valoarea tranzactiei a fost de aproximativ 34 mil. dolari, dupa compensari reciproce intre parti", a anuntat Leumi la Bursa de Valori din Tel Aviv.
In prezent, Bank Leumi le-Israel controleaza 99,27% din actiunile Eurom Bank. Procesul a fost incheiat dupa primirea aprobarilor din partea autoritatilor romane si israeliene si delistarea actiunilor Eurom Bank de piata Rasdaq.
Actionarii bancii se vor intruni la sfarsitul acestei luni pentru a aproba schimbarea denumirii bancii din Eurom Bank in Bank Leumi Romania. Procesul de rebranding va include adoptarea unei noi sigle si schimbarea denumirii tuturor sucursalelor. Pe ordinea de zi a sedintei AGA se va afla si aprobarea unei majorari a capitalului social cu echivalentul in lei a 20 de milioane de dolari (15,5 mil. euro). Actionarii vor lua de asemenea, in discutie si desfiintarea functiei de prim-vicepresedinte a consiliului de administratie. In cadrul adunarii generale, consiliul de administratie va prezenta actionarilor raportul privind delistarea actiunilor bancii de la bursa RASDAQ si radierea acestora din evidentele Comisiei Nationale pentru Valori Mobiliare, precum si privind noua structura a actionariatului.
Fosta Eurom Bank este unul dintre cei mai mici jucatori din sistem, cu active de 127,5 mil. euro, la sfarsitul lui martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO