Bănci și Asigurări

Leul s-a depreciat faţă de euro, cursul crescând la 4,42

Leul s-a depreciat faţă de euro, cursul crescând la 4,42

Autor: Mediafax

27.03.2015, 00:00 90

Moneda naţională s-a depreciat ieri faţă de euro, iar referinţa stabilită de BNR a urcat pentru a doua şedinţă consecutiv, la 4,42 lei pentru un euro, cu 1,31 bani peste cursul de miercuri, de 4,40 lei. Leul a deschis la 4,41 unităţi şi a continuat să se deprecieze, cursul atingând un maxim de 4,42 lei/euro.

Volumele tranzacţionate în prima jumătate a zilei au fost în media ultimelor şedinţe. În a doua jumătate a zilei leul a continuat să piardă teren în raport cu euro, în ton cu evoluţia monedelor din regiune, iar cursul de schimb a încheiat sesiunea aproape de 4,3 lei/euro, în creştere cu peste 1 ban.

Pe de altă parte, moneda naţională s-a întărit uşor în raport cu dolarul american, iar cursul BNR a scăzut cu 0,42 bani, la 4,01 lei/dolar. Referinţa pentru francul elveţian a crescut cu 1,87 bani, la 4,21 lei.

Cursurile de schimb leu-dolar şi leu-franc elveţian sunt calculate de BNR în funcţie de paritatea leu-euro şi cotaţiile de schimb euro-dolar şi euro-franc elveţian.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO