Bănci și Asigurări

Leul recupereaza 1% pe un val de optimism extern

21.09.2008, 19:24 9

Leul ar putea sa continue sa recupereze teren in fata euro, dupa ce a reusit sa profite vinerea trecuta de valul de optimism de pe pietele internationale, corectand o parte din deprecierea abrupta din zilele precedente.

BNR a calculat vinerea trecuta un curs de 3,6480 lei pentru un euro, cu 4,17 bani, respectiv 1,1% sub nivelul precedent. Dolarul a inregistrat in schimb o apreciere usoara, castigand 1,21 bani, pana la 2,5661 lei, in conditiile in care a recuperat teren in fata euro pe pietele internationale. In piata exista asteptari pentru o continuare a miscarii, cursul urmand sa oscileze intre 3,6 si 3,65 lei pentru un euro.
Leul a fost sub o presiune puternica saptamana trecuta, fiind una dintre cele mai afectate monede de pe pietele emergente din regiune, in momentele in care investitorii s-au reorientat catre activele sigure.
BNR a fost nevoita sa intervina la sfarsitul saptamanii trecute pe piata monetara, atragand depozite pe patru zile de 4,2 mld. lei, in cadrul unei licitatii extraordinare. Chiar si dupa interventia bancii centrale dobanzile pe piata au ramas la niveluri de 7%-8% pe an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO