Bănci și Asigurări

Leul a aşteptat liniştit decizia BNR

Foto Shutterstock

Leul a aşteptat liniştit decizia BNR

Autor: Liviu Chiru

30.06.2011, 00:00 296

Cotaţiile au înregistrat ieri oscilaţii mărunte pe piaţavalutară interbancară de la Bucureşti, jucătorii aşteptând în primaparte a zilei anunţul deciziei BNR privind politica monetară. Cumcomunicatul oficial nu a adus nicio surpriză - dobânda-cheiestaţionează la 6,25% pe an - nici după-amiază cotaţiile nu s-aumişcat.

BNR a calculat ieri un curs de 4,2157 lei pentru un euro, cu0,42 bani peste nivelul precedent.

Dolarul a pierdut în schimb 2,17 bani, coborând la 2,9274 lei."Piaţa a fost foarte liniştită", a comentat un dealer. Eurostaţionează în apropierea nivelului de 4,2 lei încă de la sfârşitulsăptămânii trecute, după ce piaţa a corectat deprecierea abruptă aleului determinată de escaladarea crizei din Grecia.

Majoritatea analiştilor străini se aşteaptă ca odată cu calmareasituaţiei - Parlamentul elen a aprobat ieri noi măsuri de tăiere acheltuielilor publice, un pas esenţial pentru primirea ajutoruluidin partea FMI şi a UE - şi leul să recupereze teren, spre ţinta de4,1 lei/euro. Astăzi Parlamentul grec trebuie să aprobe şi un setde legi pentru punerea în practică a măsurilor de ajustare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO