Bănci și Asigurări

La cine sunt de fapt banii lumii? Investitorii din Marea Britanie şi SUA au cumpărat circa 70% din bondurile României de 4 mld. dolari cu dobânzi de peste 6%

La cine sunt de fapt banii lumii? Investitorii din Marea...

Autor: Claudia Medrega

05.02.2024, 00:07 20364

Investitorii din Marea Britanie şi SUA au fost cei mai curajoşi şi au cumpărat circa 70% din obligaţiunile în dolari lansate de România în ianuarie 2024, de 4 mld. dolari. Concret, în cazul tranşei de bonduri în dolari cu maturitatea de 10 ani, investitorii din Marea Britanie şi SUA au cumpărat peste 70% din bondurile de 2 mld. dolari, iar pentru tranşa pe 5 ani, investitorii din cele două ţări au cumpărat circa 65% din titlurile de 2 mld. dolari, potrivit cifrelor de la Ministerul Finanţelor.

Bondurile lansate de România în dolari la începutul acestui an, pe cele două scadenţe (5 ani şi 10 ani), au trezit şi interesul investitorilor din vestul Europei (cu procente de 13%, respectiv 17%), dar şi investitorii din Orientul Mijlociu sunt pe lista cumpărătorilor de bonduri ale României, cu 6-7%.

La tranşa de bonduri în dolari pe 10 ani (de 2 mld. dolari), investitorii britanici au cumpărat cele mai multe bonduri, respectiv 41%, iar cei din SUA au subscris 32%, în timp ce 13% le-au revenit investitorilor din vestul Europei, iar 7 % au ajuns la investitorii din Orientul Mijlociu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO