Bănci și Asigurări

La Caixa - Spania se gandeste sa preia o banca mica

26.06.2007, 17:19 40

Casa de economii La Caixa, al treilea mare grup financiar din Spania, va deschide in luna septembrie prima sucursala la Bucuresti, urmand ca ulterior sa ajunga la circa 2-3 sucursale pana la sfarsitul anului. De asemenea, ia in calcul cumpararea unei banci de dimensiune mica. Banca a obtinut recent aprobarea de la BNR pentru a deschide o sucursala locala incepand de pe 17 iulie.
"Am decis sa deschidem un birou la Bucuresti pentru ca in ultimii ani au venit tot mai multi investitori spanioli pe piata locala, al caror target principal sunt proiectele imobiliare. Ne asteptam la un progres important al pietei romanesti in urmatorii ani si luam in considerare extinderea activitatilor din Romania prin preluarea unei banci locale de dimensiuni reduse sau printr-o extindere organica", a declarat pentru ZF Jorge Dios de Molina, directorul sucursalei din Romania a grupului La Caixa.
La Caixa a fost atrasa de piata romaneasca si pentru ca sunt foarte multi romani care lucreaza in Spania. "Sunt un milion de romani care lucreaza in prezent in Spania, dintre care circa 75.000 sunt clientii nostri. Romanii care sunt in Spania cunosc deja serviciile noastre si ne va fi usor sa ne extindem pe piata locala", precizeaza Dios de Molina. El mai spune ca La Caixa este interesata sa deschida sucursale si in principalele orase din provincie.
La Caixa are in prezent 5.300 de sucursale la nivel de grup si urmeaza ca pana in 2010 sa ajunga la circa 6.000 de unitati.
Spaniolii au fost inscrisi pe 30 mai in Registrul institutiilor de credit cu numele complet Caja de Ahorros Y Pensiones de Barcelona - Sucursala Romania (La CAIXA). La Caixa este al treilea mare grup financiar din Spania, cu active de peste 209 mld. euro la sfarsitul anului trecut. Institutia a fost fondata in 1904 ca o casa de economii si s-a dezvoltat pe o structura de grup financiar, cu operatiuni si pe piata asigurarilor si a finantarilor imobiliare. Nicio alta banca spaniola nu are prezenta directa pe piata pana in prezent. Tot in toamna insa urmeaza sa devina operationala o noua sucursala de banca europeana, deschisa de Fortis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO