Bănci și Asigurări

Kruk: Peste jumătate din românii cu credite la bănci se tem să fie înregistraţi la categoria „rău-platnici”

Autor: Anelis Baciu

15.11.2012, 00:00 531

Pentru jumătate din românii care au un credit bancar achitarea ratelor lunare reprezintă o prioritate, acest lucru fiind determinat de grija de a evita riscul de înregistrare la categoria "rău-platnici" în baza de date a Biroului de Credit, potrivit unui studiu realizat de compania poloneză specializată în recuperarea creanţelor Kruk International.

Datoriile cel mai greu de returnat sunt, pentru o treime din participanţii la studiu, ratele lunare aferente unui credit de consum, urmate de cele imobiliare şi de cheltuielile cu facturile la utilităţi şi serviciile de telefonie.

Valoarea medie a unei rate lunare stabilită de Kruk la creanţe preluate de la bănci s-a diminuat cu 17% în primele şase luni ale acestui an, de la 320 de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut până la 271 de lei, în timp ce perioada de rambursare a creditului a crescut.

Compania a înregistrat în primul semestru al acestui an un număr de 17.500 de angajamente de plată, în urcare cu 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO