Bănci și Asigurări

KPMG şi Dascăl Insolvency, selectate de ASF pentru lichidarea Astra Asigurări

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a selectat companille KPMG şi Dascăl Insolvency pentru rolul de lichidator al Astra Asigurări, companie în cazul căreia a decis deschiderea procedurii de faliment.

KPMG a administrat special Astra până la decizia de retragere a autorizaţiei de funcţionare. Contractul KPMG pentru administrare specială a Astra a încetat odată  cu cererea ASF de dizolvare a asigurătorului.

Propunerea ASF va fi înaintată Tribunalului Bucureşti, instituţia care are  dreptul legal de a numi un lichidator.

Până la pronunţarea unei decizii definitive de către instanţa judecătorească în cazul falimentului Astra, lichidatorul numit va fi unul provizoriu.

Autoritatea de Supraveghere a decis să caute un lichidator din motive prudenţiale, în eventualitatea în care Tribunalul ar amâna emiterea unei hotărâri în cazul falimentului Astra. Falimentul asigurătorului urmează să fie dezbătut în sedinţa de luni, 12 octombrie.

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.