Bănci și Asigurări

Isărescu mustră bancherii: „Retezaţi aroganţa! Tupeismul trebuie exclus!“

Mugur Isărescu

Mugur Isărescu

Autor: Claudia Medrega

28.10.2016, 00:07 2324

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu a îndemnat din nou ban­cherii să se apropie de clienţi şi să re­nunţe la aroganţă, susţinând totodată şi necesitatea realizării in­vestiţiilor în pregătirea continuă a personalului din bănci.

„Vă încurajez să faceţi toate eforturile să vă apro­piaţi mai mult de clienţi. Ve­deţi câte riscuri prezintă această fractură, ali­men­tată uneori ires­pon­sabil, între bancheri şi clienţi. Tre­buie un dialog perma­nent cu clienţii şi re­nun­ţarea la orice formă de aroganţă. Retezaţi aro­ganţa! Poţi părea arogant şi atunci când eşti profesionist şi foloseşti un limbaj tehnic. Dar chiar şi aşa, tu ca bancher trebuie să arăţi că eşti binevoitor. Benevolenţă! Tupeismul trebuie exclus!“, a declarat ieri Isărescu.

Guvernatorul BNR susţine că în timp ce în România s-a păstrat stadiul de „discuţii primitive“, Eu­ropa îşi vede de direcţia ei. În acest context, el a adus în discuţie necesi­tatea pregătirii continue a personalului din bănci pen­tru a ţine pasul cu modificările frecvente la nivel european.

„Europa îşi vede de direcţia ei, iar noi rămânem la nişte discuţii primitive. Să rein­vestiţi în trainingul persona­lului bancar. Eu­ropa se mişcă foarte repede, iar noi nu putem să trecem pe lângă ea pen­tru că suntem în Europa. Ar fi bine să ţinem pasul. Sunt chiar îngrijorat când văd cât a progresat dialogul în Europa cu societatea civilă despre cât de im­portant este riscul.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO