Bănci și Asigurări

Isărescu, BNR: Din când în când apare în discuţii - de ce ţineţi aurul o parte la Mosco…la Londra, scuzaţi-mă, că la Moscova nu îl ţinem, ni-l ţin ei acolo, şi de ce nu îI aduceţi în ţară? Pentru credibilitate şi eventuale operaţiuni rapide. Gajând aurul poţi lua un împrumut în câteva ore

Isărescu, BNR: Din când în când apare în discuţii -...

Autor: Claudia Medrega

23.10.2023, 15:38 12630

Aurul nu a dispărut din teoria monetară şi de aceea a fost luat în dezbatere şi de BNR pentru că din când în când apar în spaţiul public întrebări legate de faptul că BNR ţine o parte din aur la Londra şi nu îl aduce în România, a declarat Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

“Aurul, vedeţi, nu a dispărut din teoria monetară şi de aceea l-am luat şi noi în dezbatere pentru că din când în când apar discuţi - de ce ţineţi aurul o parte la Mosco…la Londra, scuzaţi-mă, că la Moscova nu îl ţinem, ni-l ţin ei acolo, şi de ce nu îI aduceţi în ţară”, a declarat astăzi Isărescu la evenimentul de lansare a volumului „Rolul băncilor centrale în economiile contemporane: dincolo de stabilitatea preţurilor”, în care sunt reunite lucrări ale guvernatorului BNR.

El a explicat că multe bănci centrale, cu unele excepţii, au proporţia aceasta, respectiv jumătate din stocul de aur este ţinut într-un centru internaţional şi pentru credibilitate şi pentru eventuale operaţiuni rapide. “Gajând aurul poţi să obţii  un împrumut – ca să fiu mai clar pentru toată lumea – în câteva ore, nu trebuie să negociezi prea mult, pentru o situaţie de urgenţă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO