Bănci și Asigurări

Ironia în cazul Crevedia: un şofer este obligat să aibă RCA cu o limită de despăgubire de 6 mil. euro ca să iasă pe drumurile publice, dar o benzinărie sau staţie GPL nu este obligată să aibă niciun fel de asigurare de răspundere civilă. Ce spun Ştefan Prigoreanu, CEO al Millenium Broker şi Răzvan Mitu, CEO al Forte Gaz

Ştefan Prigoreanu, CEO al Millenium Broker: Din păcate legea românească nu impune niciun fel de asigurare de răspundere civilă.

Ştefan Prigoreanu, CEO al Millenium Broker: Din păcate legea românească nu impune niciun fel de asigurare de răspundere civilă.

Autor: Mircea Nica

30.08.2023, 09:00 35221

Ştefan Prigoreanu, CEO al Millenium Broker: Noi, specialiştii din industria de asigurări, am aşteptat cu toţii ca după fenomenul Colectiv să apară obligativitatea pentru asigurările de răspundere civilă la toţi agenţii economici care lucrează cu public, ca de exemplu benzinării, săli de teatru, de film, săli de evenimente, malluri Răzvan Mitu, CEO al Forte Gaz: Avem asigurare de incendiu şi alte calamităţi pentru a putea fi noi despăgubiţi în cazul unui incident şi avem şi o asigurare de răspundere civilă faţă de terţi, dar niciuna din acestea nu este obligatorie.

Benzinăriile şi staţiile GPL nu au niciun fel de obligaţie de avea o asigurare pentru ca­zuri precum cel care a avut loc la Crevedia, dar pentru o maşină, indiferent de vechime, se impune obligativitatea de a avea o poliţă RCA cu o limită de despăgubire de 6 mil. euro.

În cazul Crevedia au explodat trei cis­ter­ne ale firmei Flagas deţinute de Ionuţ Dol­du­rea, fiul primarului din Caracal, Ion Dol­du­rea, nu se ştie dacă compania are o asi­gurare de răspundere civilă, ce se întâmplă într-o situaţie de genul acesta, când o firmă îşi desfăşoară activitatea şi produce daune sau dacă are vreo asigurare pe celelalte staţii pe care le deţine şi se pot folosi în acest caz.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO